28 Eylül 2012 Cuma

DOMATES ÇORBASI

Domates çorbasının tam zamanı.
Hayırlı cumalar sevgili arkadaşlar hepinize sağlıklı ,huzurlu, bereketli bir gün dilerim


Hazırlaması çok kolay bir çorba
. Önce domatesleri bir fırın tepsisine yerleştirip üzerine soğanları, kekik yapraklarını ve sarımsakları yayın.
 Tuzu, karabiberi ve şekeri serptikten sonra da zeytinyağını gezdirin.
 Bu şekilde fırında yarım saat geçiren domatesler, soğan, sarımsak ve kekiği içlerine çekerken, tuz ve şeker sayesinde de karamelize olup çorbanın konsantre bir domates tadına sahip olmasını sağlıyor.
Piştikten sonra ev yapımı tavuk suyu veya sebze suyuyla birleştirip blenderdan geçiriyor, domates kabukları ve araya kaçan taze kekik dallarından kurtulmak için de ısıtmadan önce süzgeçten geçiriyorsunuz.
Hepinize şimdiden afiyet olsun.



Tarifimi sevgili arkadaşım
http://fatosunmutfakgunlugu.blogspot.com/
 sayfasından aldım...
http://fatosunmutfakgunlugu.blogspot.com/2012/09/gercek-domates-corbasi.html#links



DOMATES ÇORBASI TARİFİ
Malzemeler
6 kişilik
Domates çorbası için:
yarım kilo domates
2 adet kırmızı soğan (veya kuru soğan)
3 diş sarımsak
10-15 dal taze kekik
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı şeker
Tuz ve taze çekilmiş karabiber
3 su bardağı (750 ml) tavuk suyu (veya sebze suyu)
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı su
2-3 dal taze kekik
2-3 tane  defne yaprağı
Yapılışı
Fırınınızı önceden 220 derecede ısıtın.
 Derinliği olan bir fırın kabına (veya geniş, fırına dayanıklı cam bir kaba) ortadan ikiye kestiğiniz domatesleri kesili tarafları yukarıya bakacak şekilde dizin.
Domateslerin üzerine ince halkalar halinde doğradığınız kırmızı soğanları, dallarından kopardığınız taze kekikleri yerleştirin ve zeytinyağını gezdirin. tuz taze çekilmiş karabiber ve 1 çorba kaşığı şekeri de döküp önceden ısıtılmış fırında domateslerin üzeri karamelize olana kadar, yaklaşık 30 dakika boyunca pişirin.


Tepsideki bütün malzemeleri büyük boy bir tencereye aktarın. Üzerine 3 su bardağı sıcak tavuk suyu (veya aynı miktarda sebze suyu) ekleyip kaynama noktasına getirin, altını biraz kısıp 10 dakika kadar pişirin.
Tencereyi ateşten alıp bir el blenderı yardımıyla karışımı akışkan bir çorba kıvamına getirin. Çorbayı domateslerin kabuklarından ve kaçtıysa kekik dallarından temizlemek için bir süzgeçten geçirip tekrar tencereye aktarın. Son kez blenderdan geçirip tadına bakın, tuzunu karabiberini ayarlayın ve servis yapmadan hemen önce dilediğiniz sıcaklığa getirin.


8 yorum:

Fuat Gencal dedi ki...

Hayırlı Cumalar, Çok sevdiğim çorbalardan birisidir. Ellerinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.

Saygılar..

*mehtap dedi ki...

Bu yöntem harika, eline sağlık..

Unknown dedi ki...

Bir kaç gün önce aynı tarifi ben uyguladım...Bloğumda yayınladım.Hatta yorumda yazmışsınız...Denediğinize sevindimmm!!!???????
Ama keşke kaynakta gösterseydiniz...Kesin unuttunuz..

maria dedi ki...

COK GUZEL CORBA

MARI

Sevinç dedi ki...

Ellerine sağlık canım harika bir çorba olmuş...

Naliya dedi ki...

merhabalar sevgili fatoş çok teşekkür ederim çorbanızın linkini hatırlattığınız için . evet haklısın arkadaşım paylaşımımda seni link vermedim .çünkü önce feysimde paylaştım orada seni link vermedim sonrada bloğumda paylaşınca feysimden kopyala yapıştır yaptım onun için gözden kaçtın .yorumunuzu bugün gördüm .. hemen likinizi verdim ..http://fatosunmutfakgunlugu.blogspot.com/2012/09/gercek-domates-corbasi.html#links

Unknown dedi ki...

Çok incesin, teşekkürler...

Adsız dedi ki...

Uyguladığım domates çorbası tarifi dışarıdaler gibi olmadı. Acaba ilk yapışta beceremedim mi?

Yorum Gönder

 

Naliya © 2008. Design By: SkinCorner